Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Σημαντική οικονομική δωρεά του κ.Γουλανδρή Γεώργιου στην Ερμιονίδα

 H Εθελοντική  ομάδα πολιτικής προστασίας του Δήμου Ερμιονίδας στην προσπάθεια αναβάθμισης  του εξοπλισμού της και στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων  του συστήματος πολιτικής προστασίας 
του Δήμου Ερμιονίδας  ανακοινωνεί ότι εξασφάλισε δωρεά  8.000 ευρώ απο τον εφοπλιστή κ.Γουλανδρή Γεώργιο .
Αφού ήρθε σε συννενόηση με το  Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρανιδίου και τον Δήμο Ερμιονίδας 
(Αντιδήμαρχο κ.Κούστα)προέβη στα παρακάτω.
α) Αγόρασε και παρέδωσε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο 600 μέτρα πυροσβεστικής μάνικας 1 "
και 210 μέτρα πυροσβεστικής μάνικας 1 1/2 " (με τους αναγκαίους ταχυσυνδέσμους)

β) Αγόρασε και παρέδωσε στο Δήμος Ερμιονίδας 4 πομποδέκτες αυτοκινήτου με τις κεραίες τους.
ώστε τα αυτοκίνητα 4Χ4 του Δήμου που εχουν πυροσβεστική χρήση να έχουν δυνατότητα επικοινωνίας με το την Πυροσβεστική υπηρεσία και υην Εθελοντική Ομάδα.
γ)Αγόρασε 4 φορητούς πομποδέκτες  και 15 μάσκες αναπνοής (με  45 φίλτρα)  ΗΦΑΙΣΤΟΣ 90 για την Εθελοντική Ομάδα ώστε να γίνει διανομή και στους Εθελοντές τους Φούρνους και στα Δίδυμα και όπου αλλου δημιουργηθεί τοπική ομάδα.
δ)Αναμένεται να παραλάβει τις επόμενες μέρες σύνθετο υγειονομικό-Εκαπιδευτικό -διασωστικό  πακέττο 
που θα περιλαμβάνει :
1.Υπερσύγχρονο αυτόματο απινιδωτή με ενσωματωμένο μονοκάνναλο καρδιογράφο .
(Ηδη 17 άτομα απο την επαρχία μας έχουν πιστοποιηθεί απο τον Ερυθρό Σταυρό  για άσκηση ΚΑΡΠΑ
και απινίδωσης με δικιά τους δαπάνη) .Σύμφωνα με τις πρώτες επαφές που έγιναν θα εγκατασταθεί στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.όπου υπάρχει μόνο ένας .
2.Εκπαιδευτικές κούκλες (προπλάσματα) για εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες.Με αυτό το υλικό 
και συνεργασία εθελοντων γιατρών  η πιστοποιμένων εκπαιδευτών θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικές σειρές η οποίες θα περιλαμβάνουν την παροχή πρώτων βοηθείων σε ενηλίκους και βρέφη (πνιγμός κλπ) .Εχουμε την υπόσχεση ότι θα μας διατεθεί χώρος στο ΚΥ Κρανιδίου για την διεξαγωγή τους .
3.Φορείο διάσωσης και κολλάρα ακινητοποίησης τραυμάτων αυχένα όπως και ένα πλήρη διασωστικό σάκκο με φιάλη οξυγόνου και τα απαραίτητα υλικά για εκτέλεση διασωσης σε μη προσπελάσιμα μέρη.

Τέλος με χρήματα αυτής της δωρέας   σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμη η δεύτερη φορητή μονάδα πυροσβεσης η οποία αποτελεί βελτιωμένη έκδοση της Αθηνάς με βυτίο 1000 λίτρων.Η δεύτερη μονάδα θα εδρεύει στο Πορτο Χέλι και θα κινείται με ιδιωτικά οχήματα εθελοντών της ομάδας του Πορτο Χελίου.Ετσι μετά την "ΑΘΗΝΑ"  θα έχουμε την "ΔΗΜΗΤΡΑ"


Μετά τα ευχαριστήρια στον κ. Γεώργιο Γουλανδρή  για την οικονομική δωρεά θα θέλαμε να καλέσουμε όσους θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα να έρθουν σε επαφή μαζί μας.

Η εθελοντική ομάδα δεν διαχειρίζεται χρήματα  απευθείας αλλά ενημέρωνει   τον ενδιαφερόμενο
που θέλει να βοηθήσει τις ανάγκες σε εξοπλισμό η εκπαιδευτικά  προγράμματα και αυτός πραγματοποιεί την αγορά και την παραδίδει τα υλικά στην ομάδα.(με την βοήθεια μας φυσικά σε αυτή την διαδικασία).
Η προετεραιότητα τώρα θα δοθεί στη εκπαίδευση σε συνεργασία  με διάφορους φορείς (Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ,Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός)  .

Οι συντονιστές της Ομάδας .
Βόλης Ιωάννης
Ρόζος Ιωάννης             6932408620
Δημαράκης Θανάσης (6945583962)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου