Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Άσκηση κατάσβεσης πυρκαγιάς ενόψει του καλοκαιριού στην Κεντρική Ελλάδα

Μεγάλη άσκηση κατάσβεσης πυρκαγιάς, ενόψει του καλοκαιριού, έγινε σήμερα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κεντρική Ελλάδα. Το σενάριο ήθελε να έχει ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά σε δασική περιοχή και πολύ κοντά να υπάρχουν σπίτια και βιοτεχνίες.

 Σε μια δασική περιοχή, 8 χιλιόμετρα βόρεια της Λαμίας είχε προσδιοριστεί το σημείο της πυρκαγιάς. Λίγο μετά τις 10 το πρωί δόθηκε το πρώτο σήμα και το σύνολο των Πυροσβεστικών Δυνάμεων και μαζί τους η πολιτική προστασία Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η Αστυνομία, ο Στρατός, ο Δήμος της Λαμίας αλλά και εθελοντικές οργανώσεις, προσπάθησαν να συντονίσουν τα πρώτα βήματά τους.

«Δια πυρός 2011» ήταν η ονομασία της άσκησης που παρακολούθησε και ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Παναγιώτης Μπονάτσος. Όπως σημείωσε «είχαν αποτυπωθεί πραγματικές συνθήκες πυρκαγιάς σε δασική περιοχή για να αυξήσουμε τη γνώση του προσωπικού στην αντιμετώπιση παρόμοιων συμβάντων». Ο ίδιος πάντως εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της κινητοποίησης και το συντονισμό των συναρμόδιων υπηρεσιών εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών μέσα στο καλοκαίρι.

 «Κεντρικός μας στόχος είναι να προλαμβάνουμε τη φωτιά και είμαστε αισιόδοξοι ότι και φέτος το καλοκαίρι θα πάμε πολύ καλά αφού μπορέσαμε και ξεπερνάμε τα οποιαδήποτε μικρά ή μεγάλα προβλήματα», υπογράμμισε ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αναλύοντας στη συνέχεια την ανάγκη για τον «αποτελεσματικό συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων για να μπορέσουμε να μεγιστοποιήσουμε το αποτέλεσμα» όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου